Gasztro



Nutellás kiflik🍫

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 50 g Nutella
  • 1 db tojás
Elkészítés:

A fagyóból kivett leveles tésztát hagyjuk teljesen kiolvadni. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.
Mikor már teljesen kiengedett, enyhén belisztezett deszkán nyújtsuk ki. Egy nagy téglalap alakot kell kapnunk. 
Ha ez is megvan, egy késsel félbevágjuk a kinyújtott tésztát keresztbe és hosszába is, majd az így kapott négyzeteket átlósan is. 
Ha ezzel is megvagyunk, egy teáskanálnyi Nutellát beleteszünk a háromszögek közepébe, és kicsit szétkenjük, de vigyázzunk arra, hogy a széleket ne érintse a krém mert kifolyhat sütés közben. 
Minden háromszöggel megcsináljuk ugyanezt. 
A feltekerést a háromszög aljáról kezdjük lassan és óvatosan a tetejéig. A teteje kerüljön a sütőpapírra, hogy ne nyíljanak szét.
Egy tojást felverünk, majd ecsettel vékonyan kenjük meg a kiflicskék tetejét. 
180°-os előmelegített sütőben 10 percig kell sütni.

Jó mókázást kívánok a kiflik elkészítése közben! Jó Étvágyat hozzá! 😁🍪🍫

























Sziasztok!

Unjátok már a húsos ételeket?
Nincs kedvetek egész nap a konyhában bajlódni, de mégis valami finomat ennétek?

Akkor itt egy fantasztikus recept:

Karfiolkrémes penne tészta

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 1 csipet só,bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • Kis darabka vaj
  • 1 csomag penne tészta
Elkészítés:

A karfiolt feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Amint megfőtt a vízből áttesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a sót, borsot, vajat, fokhagymát,a tejszínt és összeturmixoljuk.
Ezzel a szósz kész is.

Ezek után már csak a tésztát kell kifőznünk hozzá.
Tálaláskor tetszőlegesen akár össze is lehet keverni a tésztát a szósszal.Feltétként szórhatunk rá szárított, vagy friss petrezselymet ,esetleg sajtot.
Az elkészítési idő mint láthatjátok nem több mint 20-25 perc. 

Remélem kedvet kaptatok hozzá! 🤗😁
















🍜Sziasztooook, Marcsi vagyok!🍜

Újra jelentkezem egy recepttel, ami egy isteni finom bolognai spagetti lesz!
Tartsatok velem, és meglátjátok, hogy milyen könnyű elkészíteni! 😉

HOZZÁVALÓK:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 500 g darált sertéshús 
  • 360 g jó minőségű paradicsomszósz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1/2 evőkanál morzsolt rozmaring
  • ízlés szerint só/bors
  • víz a tészta kifőzéséhez
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 30 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a vizet feltesszük főni, rakunk bele 2 nagy csipet sót, és egy löttyintésnyi olajat.
Amíg a víz felforr, elkészítjük a bolognai-s mártásunkat. 
Egy nagyobb serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olívaolajat, majd az apróra kockázott vöröshagymát beletesszük. Hagyjuk üvegesedni és pirulni.
Miután megpirult a hagymánk, hozzátesszük a darált húsunkat. A husit kicsit széttörjük fakanállal, majd besózzuk és beborsozzuk ízlés szerint, s hagyjuk kicsit pirulni. Mikor már van egy kis színe, hozzáadjuk a többi fűszert is (oregánó, majoranna, rozmaring). 
Közben már biztosan felforrt a vizünk, arról se feledkezzünk meg. Belerakjuk az egy csomagnyi tésztát, s hagyjuk puhára főni.
A paradicsomszószt mielőtt ráöntjük a húsra keverjük át 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen savanyú a mártásunk, majd önthetjük is rá. 
Lefedve hagyjuk, hogy kicsit érjenek össze az ízek! 
A tészta ez idő alatt már biztosan megfőtt, úgyhogy szűrjük le, s tegyünk egy adagot a tálalásra szánt tányérunkra.
Miután már elkezdett rotyogni a szószunk, levehetjük a tűzről.
Tegyünk egy kívánt adagot a spagettinkre! 😋
Szórjuk meg jóóó sok reszelt sajttal!!!!🧀


Remélem elkészítitek ezt a kaját is, JÓ ÉTVÁGYAT hozzá!😁

Köszönöm, hogy velem tartottatok, találkozunk legközelebb!😘

















Házi pizza egyszerűen 🍕

Sziasztok, Marcsi vagyok! :)
Ma egy nagyon egyszerű házi pizzával jelentkezem, amit nem csak nagyon könnyű elkészíteni, de isteni finom is!

Tészta hozzávalói: 
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl langyos tej
  • fél élesztő (Budafoki)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só


Pizzaszósz hozzávalói:
  • kis löttyintésnyi olaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 360 g sűrített paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • ízlés szerint só/bors


Elkészítés:
 A tésztához belerakjuk egy tálba az 50 dkg finomlisztet.
1,5 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s félrerakjuk meleg helyre felfuttatni. 
Amíg felfut az élesztő, a liszthez hozzákeverjük az 1 teáskanálnyi sót és az 1 dl olajat.
A felfuttatott élesztős tejet is hozzárakjuk a lisztes keverékhez, majd szépen összegyúrjuk. Ha még ragadós maradt a tészta rakjunk hozzá még egy kis lisztet.
A begyúrt tésztát félrerakjuk s kelni hagyjuk. (Ez körülbelül 30-35 percet vesz igénybe).

Miközben kel a tészta, elkészítjük a pizzaszószt. Egy kis lábasban olajat hevítünk. Ebbe belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirulásig kevergetjük. Miután szépen megpirult, ráöntjük a paradicsomszószt. Hagyjuk felforrni, majd hozzáadjuk a fűszereket (cukor, oregánó, majoranna, rozmaring, só/bors). Összekeverjük. Miután felforrt, hozzáadjuk a vizet, majd azzal is hagyjuk felforrni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A megkelt tésztát negyedelve belisztezett nyújtódeszkán 32 cm-es körökre nyújtjuk ki. 
Tepsire rakjuk, majd a kihűlt pizzaszósszal vékonyan megkenjük. Ízlés szerinti feltéteket rakunk rá.  Én sonkát, paprikás szalámit, gombát, kukoricát és sajtot raktam rá, de ez opcionális :)
180°-on 20-25 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára pirul.

Remélem kedvet kaptok az elkészítéséhez! :) Jó Étvágyat hozzá! :)🍕🍕🍕



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések