Gasztro
Nutellás kiflik🍫
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 50 g Nutella
- 1 db tojás
Elkészítés:
A fagyóból kivett leveles tésztát hagyjuk teljesen kiolvadni. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.
Mikor már teljesen kiengedett, enyhén belisztezett deszkán nyújtsuk ki. Egy nagy téglalap alakot kell kapnunk.
Ha ez is megvan, egy késsel félbevágjuk a kinyújtott tésztát keresztbe és hosszába is, majd az így kapott négyzeteket átlósan is.
Ha
ezzel is megvagyunk, egy teáskanálnyi Nutellát beleteszünk a
háromszögek közepébe, és kicsit szétkenjük, de vigyázzunk arra, hogy a
széleket ne érintse a krém mert kifolyhat sütés közben.
Minden háromszöggel megcsináljuk ugyanezt.
A
feltekerést a háromszög aljáról kezdjük lassan és óvatosan a tetejéig. A
teteje kerüljön a sütőpapírra, hogy ne nyíljanak szét.
Egy tojást felverünk, majd ecsettel vékonyan kenjük meg a kiflicskék tetejét.
180°-os előmelegített sütőben 10 percig kell sütni.
Jó mókázást kívánok a kiflik elkészítése közben! Jó Étvágyat hozzá! 😁🍪🍫
Sziasztok!
Unjátok már a húsos ételeket?
Nincs kedvetek egész nap a konyhában bajlódni, de mégis valami finomat ennétek?
Akkor itt egy fantasztikus recept:
Karfiolkrémes penne tészta
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 csipet só,bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz főzőtejszín
- Kis darabka vaj
- 1 csomag penne tészta
Elkészítés:
A karfiolt feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Amint megfőtt a vízből áttesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a sót, borsot, vajat, fokhagymát,a tejszínt és összeturmixoljuk.
Ezzel a szósz kész is.
Ezek után már csak a tésztát kell kifőznünk hozzá.
Tálaláskor tetszőlegesen akár össze is lehet keverni a tésztát a szósszal.Feltétként szórhatunk rá szárított, vagy friss petrezselymet ,esetleg sajtot.
Az elkészítési idő mint láthatjátok nem több mint 20-25 perc.
Remélem kedvet kaptatok hozzá! 🤗😁

🍜Sziasztooook, Marcsi vagyok!🍜
Újra jelentkezem egy recepttel, ami egy isteni finom bolognai spagetti lesz!
Tartsatok velem, és meglátjátok, hogy milyen könnyű elkészíteni! 😉
HOZZÁVALÓK:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 500 g darált sertéshús
- 360 g jó minőségű paradicsomszósz
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál majoranna
- 1/2 evőkanál morzsolt rozmaring
- ízlés szerint só/bors
- víz a tészta kifőzéséhez
- 1 csomag spagetti tészta
- 30 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a vizet feltesszük főni, rakunk bele 2 nagy csipet sót, és egy löttyintésnyi olajat.
Amíg a víz felforr, elkészítjük a bolognai-s mártásunkat.
Egy nagyobb serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olívaolajat, majd az apróra kockázott vöröshagymát beletesszük. Hagyjuk üvegesedni és pirulni.
Miután megpirult a hagymánk, hozzátesszük a darált húsunkat. A husit kicsit széttörjük fakanállal, majd besózzuk és beborsozzuk ízlés szerint, s hagyjuk kicsit pirulni. Mikor már van egy kis színe, hozzáadjuk a többi fűszert is (oregánó, majoranna, rozmaring).
Közben már biztosan felforrt a vizünk, arról se feledkezzünk meg. Belerakjuk az egy csomagnyi tésztát, s hagyjuk puhára főni.
A paradicsomszószt mielőtt ráöntjük a húsra keverjük át 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen savanyú a mártásunk, majd önthetjük is rá.
Lefedve hagyjuk, hogy kicsit érjenek össze az ízek!
A tészta ez idő alatt már biztosan megfőtt, úgyhogy szűrjük le, s tegyünk egy adagot a tálalásra szánt tányérunkra.
Miután már elkezdett rotyogni a szószunk, levehetjük a tűzről.
Tegyünk egy kívánt adagot a spagettinkre! 😋
Szórjuk meg jóóó sok reszelt sajttal!!!!🧀
Remélem elkészítitek ezt a kaját is, JÓ ÉTVÁGYAT hozzá!😁
Köszönöm, hogy velem tartottatok, találkozunk legközelebb!😘
Sziasztok, Marcsi vagyok! :)
Ma egy nagyon egyszerű házi pizzával jelentkezem, amit nem csak nagyon könnyű elkészíteni, de isteni finom is!
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl olívaolaj
- 3 dl langyos tej
- fél élesztő (Budafoki)
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
Pizzaszósz hozzávalói:
- kis löttyintésnyi olaj
- fél fej vöröshagyma
- 360 g sűrített paradicsompüré
- 1 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál majoranna
- 1 teáskanál rozmaring
- ízlés szerint só/bors
Elkészítés:
A tésztához belerakjuk egy tálba az 50 dkg finomlisztet.
1,5 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s félrerakjuk meleg helyre felfuttatni.
Amíg felfut az élesztő, a liszthez hozzákeverjük az 1 teáskanálnyi sót és az 1 dl olajat.
A felfuttatott élesztős tejet is hozzárakjuk a lisztes keverékhez, majd szépen összegyúrjuk. Ha még ragadós maradt a tészta rakjunk hozzá még egy kis lisztet.
A begyúrt tésztát félrerakjuk s kelni hagyjuk. (Ez körülbelül 30-35 percet vesz igénybe).
Miközben kel a tészta, elkészítjük a pizzaszószt. Egy kis lábasban olajat hevítünk. Ebbe belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirulásig kevergetjük. Miután szépen megpirult, ráöntjük a paradicsomszószt. Hagyjuk felforrni, majd hozzáadjuk a fűszereket (cukor, oregánó, majoranna, rozmaring, só/bors). Összekeverjük. Miután felforrt, hozzáadjuk a vizet, majd azzal is hagyjuk felforrni. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A megkelt tésztát negyedelve belisztezett nyújtódeszkán 32 cm-es körökre nyújtjuk ki.
Tepsire rakjuk, majd a kihűlt pizzaszósszal vékonyan megkenjük. Ízlés szerinti feltéteket rakunk rá. Én sonkát, paprikás szalámit, gombát, kukoricát és sajtot raktam rá, de ez opcionális :)
180°-on 20-25 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára pirul.
Remélem kedvet kaptok az elkészítéséhez! :) Jó Étvágyat hozzá! :)🍕🍕🍕
Megjegyzések
Megjegyzés küldése